logo

Centrale hal wordt levendige ontmoetings- en leeromgeving

Door: Sanne Kuijpers

De centrale hal op de campus van Fontys Venlo, een grote maar voorheen wat kale ruimte, is omgetoverd tot een dynamische ontmoetings- en leeromgeving. Duurzaam en multifunctioneel. HUBB past perfect in dit plaatje. Opdrachtgever Maarten Sars: ‘De ruimte had nog iets extra’s nodig. HUBB voegt dat toe.’ 

 

De aanleiding

Op de Fontys-campus in Venlo zijn drie instituten gehuisvest: Fontys International Business, Techniek & Logistiek en Kind & Educatie. Alle studenten, docenten en andere medewerkers van deze instituten maken gebruik van een centrale entreehal. Deze oppervlakte van maar liefst 850 vierkante meter was voornamelijk een verkeersruimte; mensen liepen er doorheen op weg van a naar b, maar maakten er verder weinig gebruik van. De ruimte kon optimaler benut worden.

 

De opdracht aan Gispen

Opdrachtgever Maarten Sars, Projectleider Huisvesting en Facilitaire Zaken bij Fontys: ‘We wilden de entreehal transformeren van verkeers- naar verblijfsruimte: een plek waar studenten en docenten graag bij elkaar komen voor een praatje of om even te ontspannen, maar ook om te overleggen en samenwerken. Belangrijke uitgangspunten daarbij waren: duurzaamheid – zowel in toegepaste materialen als in ‘groene’ uitstraling – en multifunctionele inzetbaarheid.’ Bossche Studio’s verzorgde het interieurontwerp, Gispen verzorgde de complete inrichting van de centrale hal.

 

Onze aanpak

Maarten Houdijk, accountmanager bij Gispen: ‘We realiseerden veel maatwerk voor de campus in Venlo. Een voorbeeld is de centraal in de hal geplaatste cilinder met houten ribben, een groen dak en een vloer van kurk. Een multifunctionele plek voor zowel afgezonderd overleg, ontmoeting als presentaties. Daaromheen zijn op meerdere plekken Gispen MultiLounge treinbankopstellingen geplaatst. Naast kleinere elementen, zoals Dukdalf bijzettafels en de Asido poef, hebben we als grote blikvanger HUBB toegepast.’ Een ruime HUBB-opstelling van drie 6-persoons ‘cabines’ en een 3-persoonsplek zorgt voor een afscheiding en geeft beschutting in de verder open ruimte. Bij Fontys Venlo is voor het eerst stoffering toegepast op de zittingen en ruggen van de zitplaatsen, voor een extra rijke uitstraling en meer comfort. Deze stoffering (Kvadrat rime) is afneembaar en uitwisselbaar. Kortom modulair, net als het meubel zelf.

 

Het resultaat

Véronique Topper, de betrokken interieurontwerper vanuit Bossche Studio’s: ‘HUBB heeft een heel vanzelfsprekende plek gekregen in de ruimte, staat er absoluut niet verloren bij maar gaat mooi op in het geheel. HUBB is echt een succes in Venlo; als ik er ben, zie ik steeds dat het meubel een van de eerste plekken is die studenten bezetten. HUBB biedt geborgenheid én alle technische gemakken van dien.’ Maarten Houdijk: ‘Tel daarbij op de akoestische waarde, en natuurlijk het duurzame en modulaire aspect dat goed bij Fontys past.’

De klant aan het woord

‘HUBB geeft niet alleen geborgenheid in een open gebied, maar is ook een mooi object in de ruimte. Het leuke is dat je op de campus in Venlo de hele opstelling van alle kanten kunt bekijken. Zelfs van bovenaf! Dan kijk je neer op de aaibare, vilten overkapping. HUBB komt hier goed uit én wordt goed gebruikt, zowel door onze studenten als docenten. Een eerste eis van studenten is: een stroompunt. Elk ontwerp dat wij laten maken, checken we dan ook op de stroomvoorziening. In HUBB zijn licht en stroom mooi geïntegreerd.’

 

Ook benieuwd?

Ook zo benieuwd hoe een Room to learn-omgeving voor jouw organisatie eruit zou kunnen zien? Of interesse in een proefplaatsing van HUBB?
Neem contact op voor het maken van een afspraak  in het Gispen Inspiratie Centrum óf bij jou op locatie – wij komen met plezier langs voor een gesprek of presentatie.

Plaats reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.