logo
Achtergrondinformatie / Kennisblog 30 juni 2016

HUBB in première bij Fontys

Door: Rogier Coopmans

HUBB beleeft zijn première op de Fontys Rachelsmolen Campus in Eindhoven. In de transformatie van de voormalige entree tot een multifunctionele onderwijsomgeving, vormt HUBB een fundamenteel ingrediënt.

Dynamische leeromgeving

De oorspronkelijke entree van gebouw R4 verbindt twee onderwijsgebouwen met elkaar en werd als verkeersruimte niet optimaal gebruikt. Het ontwerp van Mecanoo transformeert het gebouw tot een dynamische leeromgeving waarin studenten en docenten op verschillende manieren kunnen samenwerken.

Gesloten projectruimten, halfopen studieplekken en een langgerekte vaste werktafel met zicht op de campus bieden gebruikers van de ruimte een ruime variatie aan werkplekken. De kenmerkende HUBBs worden met los meubilair en unieke interieurelementen gecombineerd.

Duurzame bouwstenen

“In dezelfde ruimte worden meer kwalitatief hoogwaardige plekken gecreëerd dan met traditionele inrichtingselementen. En HUBB kan jarenlang mee, doordat de bouwstenen duurzaam te hergebruiken zijn”, aldus Paul Ketelaars, partner bij Mecanoo.

“Het idee dat in één ruimte meerdere activiteiten kunnen plaatsvinden, al naar gelang de behoefte van studenten en staf, sprak Fontys zeer aan,” vervolgt Paul. “De nieuwe invulling biedt flexibiliteit en ondersteunt de onderwijsfilosofie van Fontys.”

Projectbezoeken

De renovatie van de entree van R4 is eind oktober gereed. In het najaar organiseren Gispen en Mecanoo projectbezoeken waarbij het gebruik van HUBB centraal staat. U kunt zich hier direct voor aanmelden via communicatie@gispen.nl of inschrijven voor de nieuwsbrief (onder aan deze pagina) om op de hoogte te worden gehouden.

Plaats reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.