logo

Inspiratie

Wat is voor u het belangrijkst in de leeromgeving? Denk mee met ons en deel uw idee. Samen werken we zo aan de ideale leeromgeving.

0
idea #1112
“Mijn ideale leeromgeving wordt continu ondersteund door een online leeromgeving, die als een soort 'thuisbasis' functioneert waar docenten en leerlingen 24/7 kunnen leren en kennis kunnen uitwisselen.”
idea
Mascha van de Weer
1
idea #1077
“Het klaslokaal als onderdeel van een groter geheel. Leren gebeurt niet alleen voor een schoolbord. Afwisselende leeromgevingen gedurende de dag, maar een vertrouwde plek om op terug te kunnen vallen.”
idea
Ruben
0
idea #1009
“Verbinding leeromgeving onderwijs en beroepspraktijk & leeromgeving voor volwassenen, waarbij verschillende contexten gecreëerd kunnen worden; andere soorten leeromgeving voor Bildung & levenskunst”
idea
Jacandra van Megen
2
idea #932
“Een ontmoetingsplek waar van en met elkaar leren centraal staat. De leerling zelf het leerproces vormgeeft. Leren in de praktijk plaats vindt. En waar de "docent" inspireert en begeleidt.”
idea
Heleen Huijssen
Docent gedragsspecialist io
1
idea #901
“Een centrale ruimte welke mede door studenten is bedacht, ingedeeld en ontworpen. Hier wordt gewerkt aan projecten. Daarnaast kleinere en grotere ruimtes waar (popup) lessen worden gegeven.”
idea
Jorrit Beerens
0
idea #902
“Leren is veranderen van houding. Het leerproces hangt samen met jouw bewegingsstrategie. Bij iedere stap in het leerproces hoort een specifieke houding. Hou rekening met ieders bewegings-profiel.”
idea
Franklin van Doesburg
0
idea #887
“Begrip voor het individu en de ruimte voor ieder kind om zichzelf te mogen zijn, binnen de grenzen van het aanvaardbare.”
idea
Karin Haansta
1
idea #849
“Aan te passen naar de individuele wensen en behoeften van het kind.”
idea
Miranda Janssen
2
idea #840
“Studeren moet overal kunnen.”
idea
Tom
1
idea #828
“Wanneer ik niet afgeleid wil worden gebruik ik mijn koptelefoon/oortjes als oordoppen en het liefst zet ik ook een capuchon op. Hierdoor kan ik mijzelf afzonderen en geconcentreerd werken. Een tafel of ruimte waarin je ongestoord en afgesloten van de klas/wereld kan werken zou ideaal voor mij zijn!”
idea
Koen
0
idea #824
“Interactieve leeromgeving waarbij technologie in elk meubelstuk is verwerkt (big data). De wereld van kennis en informatie om je heen tot leven brengen en kunnen delen met medestudenten. Niet door schermpjes, maar door een augmented reality. Aansluiten bij de individuele leerstijl van elke student.”
idea
Ruben Buno Heslinga
5
idea #788
“Meer werkplekken, ook waar je rustig kan (samen)werken. Een aantal hoorcollegeruimtes om grotere groepen te kunnen bereiken.”
idea
Lisette Haan
5
idea #785
“Faciliteiten voor zelfstandig werken en leren. Faciliteiten voor plaats onafhankelijk leren.”
idea
Hannah vd Berg
3
idea #786
“Een leeromgevig van de toekomst is niet alleen een veilige plek om naartoe te (willen) gaan om mensen te ontmoeten om van te leren, maar ook een plaats- en tijdonafhankelijke plek om te (kunnen) leren.”
idea
Diederik Wismans
6
idea #692
“Meer zelfstandige werkplekken en voor groepsopdrachten aparte vergaderopstellingen.”
idea
Mike
9
idea #347
“Een fijn leer, leef werkklimaat in iedere omgeving.”
idea
Stephanie + Chantal
4
idea #348
“Een leeromgeving waarin je kunt differentiëren.  ”
idea
E. de Jong
7
idea QUOTE
“Leeromgevingen waar creativiteit, innovatie en identiteit alle ruimte krijgen bieden een basis voor een leven lang leren.”
idea
Paul Ketelaars
3
idea #346
“Het delen van kennis tussen leerlingen en docenten, waarbij huisvesting essentieel is.”
idea
Dennis Giese
7
idea #302
“Ik wil mijn telefoon kunnen gebruiken om aantekeningen en voice-memo’s mee te maken.”
idea
Alex Villerius
3
idea #301
“Ik krijg de beste ideeën staand aan een tafel met een kopje koffie.”
idea
Sara Verberk
3
idea #300
“Als ik me echt wil concentreren zit ik liefst alleen met een koptelefoon op, zonder afleiding.”
idea
Chris Oosterhof