logo

Een toekomstbestendige leeromgeving die bij u past

Mecanoo en Gispen hebben een visie ontwikkeld op de leeromgeving van de toekomst. Die brengen we graag samen met u in de praktijk. We creëren omgevingen die aansluiten op de activiteiten die er plaatsvinden. Zodat studenten en docenten het beste uit zichzelf én uit elkaar halen.

Uitgangspunt: uw praktijk

Dé ideale leeromgeving? Die verschilt per onderwijsinstelling. U heeft uw eigen ambities, beperkingen en mogelijkheden. Daarom bekijken wij graag samen met u, in uw dagelijkse praktijk, wat voor uw studenten, docenten en andere medewerkers goed zou werken. In kleine stappen naar een toekomstbestendige leeromgeving, direct een innovatief totaalconcept (met de inzet van HUBB bijvoorbeeld). Of alles daar tussenin. Een gemene deler: de ideale leeromgeving biedt ruimte aan alle activiteiten die leerlingen en docenten met elkaar maar ook afzonderlijk verrichten.

Stap voor stap

Wilt u in een bestaand gebouw vaste patronen doorbreken en ruimte creëren voor inspirerender leren? Een nieuwe inrichting voor een studieplein of aula is een mooie start. Door deze ruimte in te zetten voor nieuwe vormen van onderwijs – van lesgeven en samenwerken tot zelfs geconcentreerd werken – kan iedereen ermee kennismaken. Van daaruit kunt u stapsgewijs verdere vernieuwingen in uw gebouw doorvoeren.

Klaar voor de toekomst

20161107-449-004-hubbcombinatie-05-mvp

Bent u op zoek naar een innovatief inrichtingsconcept waarmee u klaar bent voor de toekomst? Mecanoo en Gispen creëren onderwijsomgevingen om in te leren en studeren op 1.001 manieren. Onze concepten zijn flexibel, duurzaam en toekomstgericht. En op ieder moment aanpasbaar. Denk aan een modulaire opzet die u zelf kunt aanpassen wanneer behoeftes veranderen. Want door veranderingen in de vorm van het onderwijs kan de behoefte aan concentratie- of juist samenwerkplekken ook wisselen. Of kies voor een financiële oplossing zoals lease of verhuur van (een gedeelte van) de inrichting. Op deze
manier zit u nergens aan vast en kunt u
rustig uittesten hoe iets werkt.

Bekijk onze cases

Open of besloten

Kijkend naar úw processen, onderwijsvormen en activiteiten, creëren we een goede basis voor nu en in de toekomst. Bij bepaalde activiteiten past een meer besloten omgeving; andere activiteiten vragen om een open setting. Op basis van onze jarenlange ervaring kijken we samen met u waar de behoeftes liggen en bepalen we wat in uw situatie de juiste invulling is . Hier ziet u een aantal voorbeelden van activiteiten in een meer open en besloten setting:

Open
Besloten
Ontspannen
Kletsen, lachen, genieten. In de sociale zone laad je jezelf op voor de les of een examen.
Ontmoeten
Heb een goed gesprek in een HUBB: over school, over je carrière of over het leven.
Overleggen
Groepswerk organiseren? Een presentatie voorbereiden? Rond de tafel kom je er samen uit.
Lesgeven
Kennisoverdracht van docent tot student
Samenwerken
Samen weet je meer en leer je meer
Onderzoeken
Informatie zoeken, vinden en je eigen maken
Studeren
In opperste concentratie kennis tot je nemen
  • Ontspannen

  • Ontmoeten

  • Overleggen

  • Lesgeven

  • Samenwerken

  • Onderzoeken

  • Studeren

HUBB: ideale basis voor vernieuwing

De meubelserie HUBB, door Gispen en Mecanoo samen ontwikkeld speciaal voor het onderwijs, vormt een ideale basis voor vernieuwing. Oók binnen bestaande structuren. HUBB is een modulair en duurzaam inrichtingsconcept. Een serie bouwstenen met een ogenschijnlijk eenvoudige basisvorm waarmee u eindeloos combineert en varieert. Zo creëert u uw eigen custom made leeromgeving die jarenlang meekan.

Untitled design

VERTEL ME MEER OVER HUBB

Benieuwd naar uw mogelijkheden?

Wilt u weten hoe wij ‘Room to learn’ creëren? Of samen brainstormen over úw ideale leeromgeving? Laten we eens verder praten! Wij komen met veel plezier bij u langs.