logo

HUBB

HUBB is een innovatieve modulaire meubelserie. Speciaal ontwikkeld voor het onderwijs door Gispen en Mecanoo. Met HUBB creëert u uw eigen custom made leer- of werkomgeving, die verschillende activiteiten faciliteert.

De essentie

Uw lesaanbod en lesvormen zijn geen semester hetzelfde. Daar speelt HUBB handig op in. HUBB bestaat uit een serie bouwstenen met een ogenschijnlijk eenvoudige basisvorm, waarmee u eindeloos combineert en varieert binnen uw leeromgeving. De ruime toepasbaarheid van HUBB geldt overigens ook voor andere sectoren, denk aan kantoren, culturele gebouwen en ziekenhuizen.

Alle configuraties van HUBB zijn opgebouwd uit drie componenten: een stalen onderstel, een zitschaal en tafels van beukenhout en eventueel een kap van eigentijds, recyclebaar PET-vilt. Deze basislijn zorgt voor eenheid en rust in uw interieur. HUBB is goed te combineren met (bestaand) los meubilair.

HUBB is onderscheiden met maar liefst drie awards:

 

Eenvoudig combineren en variëren

Verandert de vorm van onderwijs? Dan zijn de bouwstenen van HUBB eenvoudig en duurzaam te hergebruiken. Een set stoelen en tafels waaraan in het eerste semester wordt samengewerkt, wordt met de toevoeging van een overkapping geschikt om te studeren of onderzoeken. Aan elkaar geschakeld zijn de stoelen een bank. Zo zijn er talrijke configuraties mogelijk. HUBB is daarmee een tijdloze oplossing voor de lange termijn.

Uw voordelen

  • een grote flexibiliteit in inrichten binnen uw bestaande structuren
  • een duurzame en tijdloze oplossing voor de lange termijn
  • meer werkplekken dan met een traditionele inrichting
  • ergonomisch verantwoord leren en werken
  • alle gewenste techniek binnen handbereik
  • HUBB kan interieurbouw vaak vervangen

Eén ruimte, drie zones

Elkaar ontmoeten, overleggen, samenwerken, studeren. De ideale leeromgeving biedt zowel een concentratiezone als een samenwerk- en sociale zone. Met HUBB kunt u zelfs verschillende zones binnen één ruimte creëren. De zones lopen soepel in elkaar over. Dankzij het gevarieerde landschap dat zo ontstaat, vinden studenten en docenten altijd een plek die past bij waar zij op dat moment behoefte aan hebben.

Bekijk onze animatie van HUBB-oplossingen voor verschillende zones en activiteiten:

Slim en circulair

Techniek is slim geïntegreerd in deze meubelserie. Zo zijn de werkbladen voorzien van stroompunten en usb-opladers voor laptops en telefoons. Tafels hebben een schuifblad, zodat iedere gebruiker de werkplek op zijn of haar lichaamsverhoudingen kan afstemmen. Verlichting kan optioneel worden ingebouwd en reageert op een sensor.

De Circulaire Economie vormt een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp en de productie van HUBB. Met zo min mogelijk componenten zijn zoveel mogelijk configuraties te maken. Alle onderdelen zijn volledig (de)monteerbaar en te hergebruiken. Verder kozen we voor hout uit Europese bossen die weer worden aangeplant, recyclebaar PET-materiaal en staal, en schroef- en klikverbindingen in plaats van lijm.

Downloads

Brochure HUBB 

CAD bestanden HUBB 

In een workshop of aan de hand van cases op maat kunnen wij u heel concreet laten zien hoe deze meubelserie voor u kan werken.

Untitled design (72)