logo

Over ons

Mecanoo architecten en Gispen werken samen aan de leeromgeving van de toekomst. We hebben onze expertise gebundeld onder de naam ‘Room to learn’. Wij geloven dat beter en inspirerender onderwijs mogelijk en toegankelijk is voor iedereen.

130 jaar ervaring gebundeld

Mecanoo en Gispen hebben samen 130 jaar ervaring in het onderwijs. We volgen de ontwikkelingen op het gebied van blended learning, gepersonaliseerd onderwijs en initiatieven als onderwijs 2032 op de voet. Eén van de aspecten van het nieuwe leren is een innovatief gebruik van de fysieke ruimte.

Met onze samenwerking verdiepen we onze kennis over multifunctionele ruimtes en werken we aan tastbare inrichtingsconcepten zoals HUBB. We ontwerpen leeromgevingen waarin meerdere activiteiten tegelijk plaatsvinden, zonder dat ruimtes generiek worden. Diversiteit, personalisatie en het specifieke doel van onderwijsactiviteiten staan centraal. We willen studenten en docenten prikkelen om het maximale uit zichzelf en elkaar te halen. Een basis voor een leven lang leren.

Mecanoo

In de afgelopen 30 jaar heeft Mecanoo architecten een groot aantal onderwijsgebouwen gerealiseerd. In onze geïntegreerde duurzame ontwerpstrategie staat de ervaring van de gebruiker altijd centraal. Een prettige sfeer, een warme uitstraling en een eigen identiteit zijn van belang om meer te maken dan een lesgebouw. Het gebouw vormt samen met haar gebruikers een plek van interactie, optimisme en inspiratie.

contact_mecanoo

Gispen

Gispen is dé inrichter van woon-, werk-, zorg- en onderwijsruimten. We creëren optimale omgevingen die een positieve invloed hebben op mensen. Dat doen we als ontwerper, producent en leverancier. Daarbij zijn we graag een inspirerende partner voor onze opdrachtgevers. Het Gispen Onderwijsteam is dagelijks bezig met het vertalen van actuele ontwikkelingen naar concepten voor onderwijsomgevingen.

Gispen

 

Kennismaken?

Uiteindelijk draait het om vaste patronen doorbreken en ruimte creëren voor beter en inspirerender leren. Dat begint bij eens samen om de tafel gaan en ideeën uitwisselen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Voor hogescholen, universiteiten en instellingen voor voortgezet onderwijs:

Maarten Houdijk

Accountmanager Onderwijs bij Gispen

Contact

Voor marketing, PR of samenwerking:

Karen Mulder

Marketing Communicatie Manager bij Gispen

Contact