logo
Algemeen / Inspiratie / Kennisblog 10 maart 2016

Gispen schenkt vanuit Room to learn project 150 boekenkastjes aan AZC scholen

Door: Sanne Kuijpers

Basisschool Wereldkidz de Hoogstraat in Leersum heeft gisteren als eerste nieuwkomersschool een goedgevulde boekenkast in ontvangst genomen. Gispen, al jaren Boezemvriend van Nationaal Fonds Kinderhulp sponsort de boekenkastjes vanuit het project Room to Learn, een initiatief van Gispen & Mecanoo architecten. Onderwijs voor de toekomst betekent namelijk ook: onderwijs toegankelijk voor iedereen.

Boekenkastje voor AZC scholen gesponsord door Room to learn

50.000 boeken

Deze maand ontvangen 150 AZC scholen boekenkastjes gevuld met ruim 50.000 kinderboeken. Ze bieden onderwijs aan nieuwkomers, kinderen die nog maar kort in Nederland zijn. De scholen hebben weinig materialen en vooral weinig leesboeken die van groot belang zijn voor de taalontwikkeling. Deze kinderen hebben in hun korte leven al veel meegemaakt. Door de boeken leveren we een wezenlijke bijdrage aan de taalontwikkeling van deze kinderen. De taal eigen maken en een plek krijgen in deze maatschappij gaan hand in hand.

Het boekenkastje is mede mogelijk gemaakt door meubelmakerij Het Woud, wiens medewerkers in hun vrije tijd de kastjes in elkaar hebben gezet. De boeken zijn beschikbaar gesteld door gespecialiseerde uitgeverijen Noordhoff, Zwijsen, Delubas en Van Tricht.

Onthulling

Igor Krulsnor en de ZwerfboekBende, ambassadeurs van Kinderzwerfboek, onthulden het kastje met de kinderboeken in het bijzijn van de kinderen. Daarna zochten de kinderen zelf een boek uit en was er tijd om te gaan lezen in de klas.

Onthulling boekenkastje Nationaal Fonds Kinderhulp, gesponsord door Room to learn
Kinderen lezen boeken uit boekenkastje Nationaal Fonds Kinderhulp, gesponsord door Room to learn
Kind leest boek van uit boekenkastje Nationaal Fonds Kinderhulp, gesponsord door Room to learn

Voor meer informatie over het werk van Nationaal fonds kinderhulp ga naar www.kinderhulp.nl 

 

Plaats reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.