logo

TROTS! HUBB wint ARC17 Meubel Award

Door: Sanne Kuijpers

Meubelserie HUBB, ontwikkeld door Mecanoo architecten en Gispen, heeft de ARC17 Meubel Award gewonnen.
De jaarlijks georganiseerde ARC Awards, een initiatief van de Architect, belicht de kracht van ontwerp. De jury, onder leiding van Diederik Fokkema, prijst de manier waarop het ontwerp inspeelt op een flexibel ruimtegebruik. Daarmee beantwoordt het meubel met een simpel systeem aan de behoeften van gebruikers in de veranderende werkomgeving.

ARC17

De ARC Awards werden gisteravond, 30 november uitgereikt in de Kauwgomballenfabriek in Amsterdam. Met ARC streeft de Architect ernaar om het ontwerpvak in de volle breedte te promoten voor een groot publiek en vernieuwing zichtbaar te maken.

Oplossingen

Voor de ARC17 Meubel Award ontving de redactie van de Architect 26 inzendingen. De jury heeft bij deze inzendingen gezocht naar innovatieve ontwerpen die inspelen op de veranderende manier van werken. Na haar overleg nomineerde de jury drie ontwerpen: PLANKSTAAL door MIRA, HUBB door Mecanoo en Gispen en collegezaalstoel Campus door Studio Leon Thier Architectuur/ Interieur.

Uiteindelijk reikte de jury de ARC17 Meubel Award uit aan HUBB. Zij prijst de manier waarop het idee op een systematische manier is uitgewerkt tot een industrieel uitvoerbaar meubel. HUBB toont aan dat ontwerper en fabrikant elkaar kunnen versterken om samen tot nieuwe oplossingen te komen.

Meer informatie over oplossingen voor de leeromgeving van de toekomst met HUBB

 

Plaats reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.